Pigmentvlekken

Rosacea

Pigmentvlekken behandelen

Middels Alexandritelaser de Gentlelase Pro kunnen oppervlakkige pigmentvlekken verwijderd worden. 

Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de donkere pigmentkorrels, welke energie omzetten in warmte. Hierdoor beschadigen deze pigmentkorrels zo dat ze afgesloten worden door de huid. De omliggende huid zal bijna geen laserenergie opnemen omdat de concentratie pigmentkorrels hier veel lager is, waardoor de omliggende huid volledig met rust gelaten wordt. 

Na de behandeling zal de pigmentvlek licht geprikkeld aanvoelen en donkerder kleuren en als een flinterdun korstje aanvoelen. 

Na ongeveer 10-14 dagen zal dit plekje van de huid los komen en komt er een gezonde ongepigmenteerde huid onder vandaan. Na de behandeling zal de huid goed beschermd moeten worden tegen UV straling anders zal de pigmentvlek direct weer terug verschijnen. Deze behandeling is alleen geschikt voor oppervlakkige pigmentvlekken. 

Voor diepere pigmentvlekken, aangeboren pigmentvlekken of hormonale pigmentvlekken dienen andere behandeltechnieken te worden gehanteerd. Deze zitten te diep voor deze laser, dan wel worden ze niet door het lichaam afgesloten maar juist ingekapseld.

Net na een laserbehandeling voelt uw huid wat branderig aan. Om dit te verhelpen en om de huid sneller te laten genezen, smeert de medewerkster de behandelde plekken in met een verzachtende crème.

De huid kan 1 à 2 dagen rood zijn. Die roodheid verdwijnt over het algemeen na zes tot twaalf weken. U kunt in die periode, als u wilt, een camouflerende make-up gebruiken.

De eerste drie maanden na de laserbehandeling mag de behandelde huid niet aan zonlicht (of de zonnebank) worden blootgesteld, want dan kunt u opnieuw pigmentvlekken krijgen.

Pigmentvlekken behandelen alkmaar
Video afspelen over Pigmentvlekken behandelen alkmaar