Couperose

Couperose behandeling

Couperose

Couperose kunt u effectief laten behandelen door middel van Ellipse lasertechnologie.

Medisch Lasercentrum Haarlem is gespecialiseerd in het uitvoeren van couperose behandelingen. Couperose veroorzaakt rode of zelfs blauwe vaatjes in het gezicht. Deze zijn zichtbaar doordat ze zich aan de oppervlakte van de huid bevinden.

Deze huidaandoening wordt vaak veroorzaakt door een overmatige blootstelling aan zonlicht.

Couperose kunt u effectief laten behandelen door middel van Ellipse lasertechnologie. Al na een aantal behandelingen ziet uw huid er rustiger en minder rood uit.

Tijdens een couperose behandeling wordt er gewerkt met laserlicht dat volkomen veilig is voor uw huid en gezondheid.

De korte lichtflitsen bereiken de verstoorde vaten in uw gezicht en worden omgezet in warmte. Daardoor wordt het eiwit dat zich aan de wand van de bloedvaten bevindt verwijderd.

De bloedvaten kunnen daardoor hun normale vorm weer aannemen en zullen geleidelijk verdwijnen uit de oppervlakte van uw huid. Uw huid kan zich daardoor optimaal herstellen en de rode of blauwe adertjes nemen af.

Om de huidaandoening couperose goed te verminderen zijn er gemiddeld 4 tot 6 laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de vaatjes al na 2 of 3 laserbehandelingen weer mooi weg trekt. 

Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven.

Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de zichtbaarheid van de couperose en trekken deze weg, of wordt hij minder zichtbaar.

Helaas kunnen wij niet garanderen dat de vaatjes nooit meer terugkomen. Vaatjes in het gezicht en met name op de neus kunnen gemakkelijk terugkomen.

Wij adviseren in sommige gevallen 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.

Zonbeschadigde huid
Video afspelen over Zonbeschadigde huid